Coaching

Jongeren

Je ouders zijn gescheiden waardoor jij je soms bij je vader en soms bij je moeder bent. Erg lastig natuurlijk, want jij moet er elke keer aan denken dat je al je spullen meeneemt en niets vergeet. Soms heb je een eigen plek, maar soms moet je bij één van je ouders een kamer delen met je broer/zus of stiefbroer/-zus. Ook zijn de regels per huis soms erg verschillend en ben jij degene die zich elke keer maar weer moet aanpassen.

Dit is allemaal al lastig genoeg, maar als je ouders dan ook nog eens onaardig over elkaar praten dan kan dat voor jou heel erg lastig en verdrietig zijn.

Dat jij daardoor soms vervelend gedrag laat zien, school niet meer interessant vindt en je niet goed kunt concentreren omdat je hoofd zo vol zit, dat is heel goed te begrijpen.

In sommige gevallen is het zelfs zo dat je 1 van je ouders helemaal niet meer ziet of wil zien. De reden hiervoor kan erg verschillend zijn, maar heel diep van binnen ben je altijd verdrietig als je 1 van je ouders niet meer ziet. Dit kan zich ook uiten in lastig gedrag op school en thuis en niet lekker in je vel zitten.

Deze dingen zijn vaak lastig om met je ouders te bespreken, omdat je misschien bang bent dat je ze dan kwetst en dat ze er verdrietig van worden.

Het is vaak moeilijk om duidelijk aan te geven wat je wel/niet leuk vindt en hoe je dat tegen je ouders moet zeggen.

Wil jij ook leren hoe je voor jezelf op kunt komen als je ouders iets doen/zeggen waar je erg verdrietig van wordt?

Wil jij je weleens met iemand anders praten over de situatie thuis en de problemen waar jij tegen aanloopt?

Maak dan een afspraak voor een gratis intake waarin jij mij vertelt wat je lastig vindt aan het gescheiden zijn van je ouders en ik jou kan vertellen hoe ik je kan helpen.