Wie ben ik?

“Ontdek je talenten door zelfvertrouwenzelfreflectie en een positief zelfbeeld.”

Als logopedist heb ik mij jarenlang beziggehouden met de communicatie van mensen en tussen mensen onderling.

Ook heb ik vele ouders begeleid die onzeker en soms wanhopig waren omdat ze niet wisten hoe ze hun kind het beste konden helpen.

Helaas ben ik ervaringsdeskundig op het gebied van scheiding. Mijn kinderen waren nog erg klein 1 en 2 ½  toen ik plotseling in de steek ben gelaten.

Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is om alleen voor je kinderen te moeten zorgen, overal alleen voor staan, de financiële stress na je scheiding, het zoeken naar geschikte woonruimte en dan ook nog het contact met je ex zo goed mogelijk proberen te houden.

En dan in de periode na je scheiding, de zorgen die je je maakt over je kinderen, het krijgen van een nieuwe relatie, een samengesteld gezin, bonus/stief kinderen of welke naam je ze dan ook geeft.

17 jaar na mijn scheiding kan ik gelukkig zeggen, dat er goed contact is met onze exen en dat de kinderen er allemaal ( 2 van mij en 2 van mijn vriend) redelijk doorheen zijn gerold.

Natuurlijk hebben wij ook kinderen gehad die volledig vastgelopen zijn in het schoolsysteem, waarop diverse etiketjes zijn geplakt, sommige terecht en soms ook volledig gemisdiagnosticeerd. Achteraf had dit nog alles te maken met de scheiding alleen wist ik dat toen nog niet. Uiteindelijk zijn ze allemaal goed terecht gekomen.

Mede door mijn eigen ervaringen met scheiding, stress en de problemen van mijn kinderen, ben ik na mijn logopedie opleidingen gaan volgen als: kinder/jongeren /opvoedcoach, faalangsttrainer, weerbaarheidstrainer, ik leer leren trainer, stresscounseling. Daarnaast heb ik mij verdiept in diverse etiketjes zoals: asperger, ppd-nos, dyslexie, ad(h)d, hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, beelddenken.

Ik wil ouders graag leren hoe ze om kunnen gaan met alle stress die je op je bordje krijgt direct na een scheiding en in de periode jaren na de scheiding.

Wanneer jij minder last hebt van stress en hierdoor makkelijker en positiever kunt communiceren met je ex, dan zitten jouw kinderen daardoor beter in hun vel.

Ook kun je als ouder dan beter omgaan met de (school) problemen die je kinderen laten zien.

Een positieve communicatie tussen beide ouders zorgt ervoor dat een kind onvoorwaardelijk mag houden van allebei zijn ouders.