Faalangstreductie

“Het aantal leerlingen dat last heeft van faalangst is groter dan we denken. Het is een groeiend probleem in een tijd dat er steeds meer van kinderen wordt verwacht.”

Faalangst is iets wel kunnen, maar zo bang zijn voor een slechte prestatie dat het niet lukt.

De “zie je wel, ik kan het niet”gedachte is het begin van een vicieuze cirkel die tot frustratie en motivatieverlies leidt.

Ook verwachtingen van anderen, zoals ouders, kunnen verlammend werken en ervoor zorgen dat kinderen niet meer goed kunnen nadenken. Zij hebben het gevoel dat ze nu niet alleen zichzelf teleur stellen maar ook anderen.

Iedereen heeft wel eens last van faalangst, maar als je merkt dat het steeds erger wordt en dat je ernstig aan jezelf gaat twijfelen, je cijfers steeds lager worden, dan is het tijd om er iets aan te doen.

Waarschijnlijk ga je ook steeds meer piekeren en slecht slapen. Je kunt last krijgen van buikpijn of hoofdpijn en je wordt steeds sneller geïrriteerd. Meestal komt faalangst maar voor bij één of twee vakken, maar als je er niets aan doet, dan kan het binnen de kortste keren ook doorwerken bij andere vakken.

Bij de training werken we aan de hand van de lefgasten methode.

Allereerst wordt er uitleg gegeven over de werking van faalangst en alles wat daarmee te maken heeft.

Faalangstreductie training kan zowel in groepsverband als individueel worden gevolgd.

Deze training is bedoeld voor jongeren vanaf ongeveer 10 jaar.