papilio-coaching-zo-kan-het-ook-blog-web

Zo kan het ook

Gisteren hebben we weer onze supergezellige jaarlijkse BBQ gehad. Een BBQ bij mijn ex, zijn vrouw, halfbroertje van mijn jongens, haar familie, mijn ex- schoonfamilie en hun beste vrienden. En ook ik ben en hoor er elk jaar bij.

Ik hoor, zie en lees de laatste tijd veel over vechtscheidingen, ouderverstoting en exen die elkaar voortdurend over de hoofden van de kinderen heen in de haren zitten.
Zo intens verdrietig voor al die kinderen die daardoor in loyaliteitsconflicten komen en niet onbevangen van elke ouder kunnen en mogen houden.

Ik zou zo graag al die ouders eens wakker willen schudden, ze bewust willen laten worden wat voor schade ze allemaal aanrichten bij hun kinderen.
Want ook al zeggen alle ouders die gaan scheiden dat ze het belang van de kinderen bovenaan hebben staan, er zijn er een hoop die daar niet naar handelen. Die teveel vast blijven zitten en hangen in hun eigen verdriet, boosheid, woede en frustratie, waardoor er continu een negatieve lading zit op alle communicatie met de ex-partner en de kinderen daarbij over het hoofd worden gezien.

Het is te begrijpen dat je al die verschillende gevoelens hebt t.o.v. je ex, maar in alle gevallen moet je het belang van je kinderen boven je eigen gevoelens zetten.

Uit eigen ervaring weet ik dat dat kan! En als ik het kan, dan kan iemand anders dat ook leren, als ze willen!
Mijn ex verliet mij van de ene op de andere dag voor een ander en liet mij achter met twee hele jonge kinderen ( 1 en 2,6).
Ik herken echt die gevoelens van intens verdriet, boosheid, frustratie, maar ik heb daar nooit iets van laten blijken naar mij kinderen.
Ik heb geen ideale ex, geen ideale vader voor mijn kinderen. Maar wat is ideaal?
Mijn kinderen hebben een vader die oprecht van ze houdt, ook al hebben ze niet wekelijks contact en zij houden oprecht van hun vader.
Als er iemand jarig is, of er is een diploma-uitreiking, dan zijn we er met z’n allen.
En dat is ook wat mijn kinderen aangeven, dat ze het fijn vinden dat we als vrienden met elkaar omgaan.
We gaan zelfs in de zomer 1 week met z’n allen op vakantie.

Ik besef ook goed dat mijn houding en manier van communiceren in dit contact heel belangrijk is geweest. Als ik was blijven hangen in boosheid en onbegrip, dan was het contact nooit meer echt goed gekomen.

Je kunt als partners uit elkaar gaan en daar allerlei gevoelens over hebben, maar als ouders blijf je altijd verbonden aan elkaar.

Je hebt ooit uit liefde voor elkaar kinderen gekregen en je voelde allebei dezelfde liefde voor je kinderen. Probeer dat gevoel van verbondenheid met je kinderen, dat wat je samen hebt vast te houden. Jullie liefde voor elkaar is over, maar er kan een ander soort verbondenheid voor terug komen. Dit kan alleen wanneer je het verleden laat rusten en je focust op het heden.

De BBQ van afgelopen weekend was weer een mooi voorbeeld van onze verbondenheid met elkaar en elkaars familie.

Ik gun veel gescheiden ouders en vooral hun kinderen om ook deze verbondenheid met elkaar te voelen.

Wanneer je meer wilt weten over hoe ik je zou kunnen helpen met dit proces, neem dan contact op via: info@papiliocoaching.nl

Deel dit bericht

Meest recent: